Πώς να Διορθώσετε Το Πόνος στις Αρθρώσεις

Αγχώδεις αρθρώσειςΑρθρώσεις είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την κίνηση, τρέξιμο, ποδηλασία, αντίληψη, εργασία, κ. λπ. Για το λόγο αυτό, όταν μας πονάνε οι αρθρώσεις, οι ζωές μας γίνονται θαμπά σε ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεδομένου ότι περίπου ένας στους τρεις ενήλικες πάσχει από αρθρίτιδα ή άλλες χρόνιες κοινά ζητήματα, οι πιθανότητες είναι ότι εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει πονεμένη άρθρωση.

Για να μπορέσετε να διορθώσετε πονά το κοινό θα πρέπει πρώτα να βρούμε την αιτία του πόνου σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να το ανακουφίσει. Αρθρίτιδα είναι μακράν η συχνότερη αιτία πόνων αρθρώσεων. Οξύς πόνος από έναν τραυματισμό είναι η επόμενη κύρια αιτία πόνου στις αρθρώσεις.

Όταν πρόκειται για την αρθρίτιδα που σχετίζονται με το κοινό κακό, κυριολεκτικά υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη αρθρίτιδας. Ο πόνος συνήθως χτυπά τα χέρια, τους γοφούς, τα γόνατα, τα πόδια και την πλάτη. Η συχνότερη μορφή αρθρίτιδας που είναι η οστεοαρθρίτιδα, η οποία επίπτωση αυξάνει με την ηλικία και την κληρονομικότητα, παράγοντες. Συνήθως η αρθρίτιδα συμπτώματα επιδεινώνονται λόγω επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες όπως παίζει ένα μουσικό όργανο, ή την πληκτρολόγηση σε ένα πληκτρολόγιο του υπολογιστή.

Εάν αισθανθείτε πόνο αισθάνθηκε το πρωί ή κάθε βράδυ, πόνος ανακουφίζεται με τη χαλάρωση πληγείσες από κοινού, ή δυσκαμψία και το οίδημα στην προσβεβλημένη άρθρωση, τότε είναι πιθανό ότι θα υποφέρουν από αρθρίτιδα που σχετίζονται με πόνο στις αρθρώσεις. Τρόποι για να διορθώσετε την αρθρίτιδα που σχετίζονται με πόνο στις αρθρώσεις είναι:

Υπόλοιπο και να προστατεύσει το κοινό.

Είναι σημαντικό να μάθετε να αναγνωρίζετε τα σήματα του σώματός σας, όταν χρειάζεται να σταματήσει ή να επιβραδύνει μια άσκηση. Καλό θα είναι να αποτρέψει το κακό που προκαλείται από την υπερβολική προσπάθεια. Επίσης, χρησιμοποιώντας νάρθηκες ή σιδεράκια είναι ευεργετική για την υποστήριξη σας επώδυνες αρθρώσεις.

Κάνουμε θεραπευτική άσκηση. Η άσκηση περιλαμβάνει βήματα που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, να μειώσει τον πόνο σου επίπεδο, και την αύξηση της φυσικής σας κατάστασης, καθώς και την ευελιξία σας.

Εφαρμόστε ζέστη ή κρύο θεραπεία. Είναι συχνά δυνατό να καταπραΰνει πόνος στις αρθρώσεις με ζέστη ή κρύο θεραπεία. Ένα ζεστό μπάνιο ή ντους μπορεί να βοηθήσει στην χαλάρωση η δυσκαμψία και ο πόνος των αρθρώσεων, ενώ κρύα κομπρέσα χρησιμοποιώντας ένα κρύο πακέτο πάγου για 10 έως 15 λεπτά μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει τον πόνο και τη φλεγμονή.

Περιορίστε την κατανάλωση τροφών που κάνουν το σώμα σας να παράγει υψηλό ουρικό οξύ. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μειώσουν την πρόσληψη αλκοόλ, περιορίστε την κατανάλωση θαλασσινών και να απολύσει το βαρύ ζωικά λίπη, όπως όλοι μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ουρική αρθρίτιδα.

Λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή από το γιατρό σας.

Υπάρχουν πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αρθρίτιδα που ο γιατρός σας μπορεί να δώσει ανάλογα με την κατάστασή σας. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα από τον γιατρό συχνά περιλαμβάνουν παυσίπονα. Μερικές φορές οι ασθενείς πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να μάθετε συγγένεια τους πόνους στις αρθρώσεις με αυτοάνοσα νοσήματα όπως λύκο, προκειμένου να καθορίσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Υποβάλλονται σε μια χειρουργική επέμβαση.

Όταν οι παραπάνω θεραπείες δεν λειτουργούν, που υποβάλλονται σε μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια επιλογή. Οι γιατροί μπορεί να συστήσει μία από τις διάφορες χειρουργικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την οστεοαρθρίτιδα, συμπεριλαμβανομένων αρθρόδεση, κοινή αντικατάσταση ή αφαίρεση κύστης.

Εφαρμόζονται εναλλακτικές θεραπείες.

Εκτός από ιατρικές θεραπείες, υπάρχουν μια σειρά από εναλλακτικές θεραπείες που μπορείτε να εξετάσει για να καθορίσει την αρθρίτιδα που σχετίζονται με πόνο στις αρθρώσεις συμπεριλαμβανομένου του βελονισμού, συμπληρώματα διατροφής, και μασάζ.

Τραυματισμών που σχετίζονται με την κοινή πόνος είναι οξύς πόνος γύρω από την άρθρωση που αναφέρεται σε κάθε ειδική, απότομη, γρήγορη κακό που προκύπτει από ένα συγκεκριμένο τραύμα, όπως έναν τραυματισμό, ή ασθένεια. Ο πόνος είναι αρκετά απομονωμένη, αλλά συχνά έχει περιορισμένη διάρκεια. Τρόποι για να διορθώσετε τον τραυματισμό που σχετίζονται με τις αρθρώσεις είναι:

Να σταματήσει κάθε δραστηριότητα, που παρέχει επιπλέον πίεση στις ήδη πόνος στις αρθρώσεις όπως το τρέξιμο, ο χορός ή το ποδήλατο.

Άμεση ιατρική προσοχή.

Αν μπορείτε να δώσετε το κοινό τις πρώτες βοήθειες, συμπεριλαμβανομένου του RICE (rest, ice, compression, elevation), θα πρέπει να πάρετε την υγεία ενημερώσεις κώδικα από το γιατρό σας για να αποτραπεί η περαιτέρω ιογενής λοίμωξη για την πληγείσα περιοχή.

Πάρτε αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως ΜΣΑΦ (μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα) μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τον πόνο. Τα φάρμακα μπορεί να βρεθεί ως over-the-counter φάρμακα ή φάρμακα με συνταγή. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με το ποια φάρμακα είναι ασφαλή για εσάς.

Πάρτε τη φυσική θεραπεία.

Αυτή η θεραπεία είναι συχνά συνιστάται από τους γιατρούς για να ανακτήσει και να δημιουργήσουν τη μυϊκή δύναμη με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να απαιτείται για την αφαίρεση υγρού από την πονεμένη άρθρωση. Πριν από τον καθορισμό της σωστής διαδικασίας, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να λάβει τις ακτινογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες ή CT (αξονική τομογραφία) για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινή κατάσταση.
Εν ολίγοις, achy αρθρώσεις μπορεί να επηρεάσει αρνητικά με τον ενεργό τρόπο ζωής σας και να περιορίσει την ικανότητά σας να συμμετάσχουν σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Δεδομένου ότι οι αιτίες πόνου στις αρθρώσεις μπορεί να είναι χρόνια πάθηση, όπως αρθρίτιδα ή οξύ πόνο από ένα τραύμα, αναγνωρίζοντας την αιτία της κατάστασής σας είναι σημαντική για να διορθώσετε το πρόβλημα αποτελεσματικά. Η θεραπεία πόνων αρθρώσεων μπορεί να συνεπάγεται συνδυάζοντας διάφορες θεραπείες μέχρι να βρούμε μια αποτελεσματική λύση.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *